Agenda

 

De agenda kan wijzigen dus breng af en toe eens een bezoekje!

 

Aanmelden voor de workshops is noodzakelijk. Dit kan via de 'Aanmelden' knop, het contactformulier, via mail maaklokaal@hotmail.com of telefonisch op 06-22476521.

 

Uiteraard zijn alle workshops en cursussen incl. koffie/thee en lekkers.

 

 

Tot snel bij Maak Lokaal!

Open Textielwerkplaats JUNIOR

Wo 22 juli 11:15-12:45

Open Textielwerkplaats JUNIOR! Voor iedereen van 9 tot 14 jaar die wel eens een naaimachine van dichtbij wil meemaken. Tijdens een les van 1,5 uur leer je de basis van het naaien aan de hand van een leuk project.

Woensdag 22 juli maken we IJSJES! Hoe beter de start van de vakantie te vieren dan met een leuk ijsjes-kussen. 

Graag bij aanmelding naam en leeftijd van het kind vermelden. Na afloop kan er per pin worden afgerekend. De les is inclusief materiaal.

15,- per les inclusief materiaal

Patroontekenen voor beginners

Najaar 2020

Voor mensen die al naaien, maar meer begrip willen hebben van het tekenen van patronen en hoe patronen tot stand komen. Deze cursus begint met het tekenen van een rokpatroon.

 

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

· Het tekenen van een goed passend rokpatroon voor jezelf of voor iemand anders. Je krijgt inzicht in een patroon, je leert maat nemen, je weet welke patroondelen er nodig zijn voor de rok en hoeveel stof er nodig is om de rok te kunnen maken.

5 dinsdagmiddagen van 2 uur

Benodigdheden: schaar/potlood/gum/lijm/centimeter/naaispullen.

 

De cursus word gegeven door Anja Poleij, die zelf jarenlang naailessen heeft gegeven en zich verder verdiepte in het patroontekenen aan de Meestersopleiding in Amsterdam. De cursus kan doorgang vinden bij minimaal 3 cursisten.

98,-

Basiscursus Lockmachine

Najaar 2020

In deze cursus leer je in 4 uur tijd beter om te gaan met je eigen lockmachine en wat de mogelijkheden zijn.

 

Men heeft nodig:

Eigen lockmachine

4 verschillende kleuren lock garen. 

Schaar

Pen

Eventueel zaklampje /pincet

 

De onderdelen die worden behandeld zijn:

Inrijgen machine

Draadspanning en transport 

3 en 4 draads locken

Hoeken & bochten

Afwerken 2 methodes

 

Tot slot als er nog tijd is, zal Caroline een voorbeeld laten zien van een leuk trendy patroon wat alleen met behulp van een lock machine gemaakt wordt. 

 

Ieder krijgt een A4 overzicht mee waar de proeflapjes op geplakt kunnen worden, met beschreven welke steeklengte en steeksoort, voor welk doel voor thuisgebruik. Plus notities voor spannings instellingen ed

Voor tijdens de koffie wordt gezorgd voor iets lekkers, gevraagd wordt graag eigen lunch mee te nemen.

De cursus kan doorgang hebben bij minimaal 3 deelnemers.

Deze 4 uur durende cursus wordt gegeven door Caroline van Lingen. Caroline heeft vaker diverse workshops verzorgd bij Maak Lokaal, van zeefdrukken tot het maken van rompertjes. Zij is eigenaresse van duurzaam kinderkleding merk Louloudi, waarvoor ze alle items met de hand vervaardigd in haar winkel/atelier in Gouda.

 

35,-

Lijfje met baleinen

Najaar 2020

Speciaal voor liefhebbers van historische kostuums en fantasy: Leer in vijf avonden een strak lijfje naaien met baleinen en piping. Naai-ervaring is voor deze workshop vereist. Robert levert de patronen en materialen aan en leert je de technieken die je nodig hebt.

 

Deze workshop word gegeven door Robert de Vries. Robert raakte al jong gefascineerd door historische kostuums, met een voorkeur voor de 18e eeuw. Na zijn opleiding aan de Rotterdamse Modeacademie was hij jarenlang werkzaam als coupeur in de damesmode onder meer bij Baruch, Gigi Peters Couture en Baltien. Ook heeft hij vele theaterproducties en muziekgroepen gestyled en gekleed, waaronder Within Temptation en Di Gojim.

 

110,- incl. materiaal en patroon

Overhemd voor hem

Op aanvraag

Eventjes niet iets voor vrouwen, maar eindelijk een workshop echt voor hem. Dus, of je wilt je lief eens verrassen met een handgemaakt overhemd of je maakt hem voor jezelf. Want heren, ook jullie zijn welkom bij Maak Lokaal!

 

In vijf avonden begeleidt Robert je bij het maken van een casual herenhemd. Enige handigheid met de naaimachine is hierbij wel een vereiste. De workshop is inclusief patroon en stof.

 

Deze cursus word gegeven door Robert de Vries, altijd gestoken in een eigen handgemaakt overhemd. Robert raakte al jong gefascineerd door historische kostuums, met een voorkeur voor de 18e eeuw. Na zijn opleiding aan de Rotterdamse Modeacademie was hij jarenlang werkzaam als coupeur in de damesmode onder meer bij Baruch, Gigi Peters Couture en Baltien. Ook heeft hij vele theaterproducties en muziekgroepen gestyled en gekleed, waaronder Within Temptation en Di Gojim.

 

 

85,- incl. patroon en stof

Slofjes haken

Op aanvraag

Wil je deze lieve babyslofjes ook leren maken, voor jezelf of om als (kraam)cadeau te kunnen geven, wees dan van harte welkom op deze workshop.

We werken met mooie pure materialen, deze zijn samen met de patroonbeschrijving in verschillende maten (in Nederlands- en Engelstalig) al opgenomen in de prijs van deze workshop. NB. Deze workshop is ook prima geschikt voor de beginnende haakster.

 

Graag tot ziens in het gezellige atelier van Maak Lokaal!

25,- incl. materiaal en patroonbeschrijving in 4 maten (0 tot 24 mnd)

Babyschoentjes uit leer

Op aanvraag

CVL DESIGN TEXTILE SCHOOL

Lederen babyschoentjes zelf leren maken met de naaimachine. Voor hippe, warme voetjes!

 

Achter CVL schuilt Caroline van Lingen, eigenaresse en ontwerpster van het merk Louloudi (www.louloudi.nl), die met veel enthousiasme jou kennis wil laten maken met haar passie voor ontwerpen en creativiteit.

 

Je kunt tijdens de workshop kiezen uit twee modellen: Oxford booties met veter of Moccasins met franje. Je kunt zelf van te voren aangeven in welke maat je de schoentjes wilt maken.

45,- incl. materiaal en patroon

Louloudi rompertje naaien

Op aanvraag

CVL DESIGN TEXTILE SCHOOL 

 

Leer alle tips en trics om de ideale romper te naaien uit de nieuwe patroonlijn van Louloudi. Met een mooi afgewerkte halslijn en een gave gezeefdrukte print. Je krijgt na afloop het patroon, de inkt, het zeefdrukraam e.d. en je eigen werkstuk mee naar huis, om nog veel meer rompers te kunnen maken.

Naai-ervaring is vereist.

 

Achter CVL schuilt Caroline van Lingen, eigenaresse en ontwerpster van het merk Louloudi (www.louloudi.nl), die met veel enthousiasme jou kennis wil laten maken met haar passie voor ontwerpen en creativiteit.

 

Minimaal 3 en maximaal 5 leerlingen.

€55,- incl. een patroon (maat 56 t/m 86), zeefdrukraam, milieuvriendelijk textielinkt, gecertificeerd biologisch katoen & overige materialen.

Zeefdrukken

Op aanvraag

CVL DESIGN TEXTILE SCHOOL

 

Je leert tijdens deze workshops zeefdrukken met een zelf aangeleverd ontwerp, maar je mag ook gebruik maken van de aanwezige ontwerpen. Hiermee bedruk je een hippe canvastas. Deze zeefdruktechniek leent zich bij uitstek voor grafische vormen. Iedereen, van elk niveau en mate van ervaring, is welkom in deze leerzame en gezellige workshop.

 

Toepassing zeefdrukken: Stof dessineren, het bedrukken van kledingstukken, tassen, beddengoed e.d. Je eigen merklabels maken, gepersonaliseerde cadeaus maken, persoonlijke huisdecoraties maken

 

Programma:

Basiskennis van de technieken en materialen. Drukken op textiel dmv textielverf

 

Wat krijg je? Een door jou zelf ontworpen en bedrukte tas, kennis en een dosis inspiratie om zelf te gaan zeefdrukken.

 

Achter CVL schuilt Caroline van Lingen, eigenaresse en ontwerpster van het merk Louloudi (www.louloudi.nl), die met veel enthousiasme jou kennis wil laten maken met haar passie voor ontwerpen en creativiteit.

45,- incl. alle materialen, zeefdrukraam en een canvastas

Wolkshop - It's your cup of tea

Op aanvraag

Creatief met theekopjes en serviesscherven. Met heerlijke theeen en bonbons.

 

Dagje creatief ontspannen, leuke ruimte, even (creativi)tijd voor jezelf en met elkaar. Deze workshop is perfect voor een dagje uit. De nadruk ligt op ontspanning en iets fijns maken.

 

Voor 8,50 kun je een lekker soepje met brood erbij reserveren.

 

zie ook www.wolkenvanger.com

 

Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

Ouder en kind Wolkshop - Pixels

Op aanvraag

Samen aan de slag in de voorjaarvakantie:

 

Ouder-kindworkshop vanaf 6 jaar.

 

Wat hebben borduren, mozaïek en minecraft met elkaar gemeen? Pixels! Van dichtbij lijken het losse blokjes, maar van een afstandje...!

 

Een leuke, makkelijke manier om kennis te maken met mozaiek is pixeleren. Je werkt met kant en klare vierkante steentjes en kunt hier prachtige kunstwerkjes mee maken. Je kunt deze workshop een schilderij maken, een spiegel of een vogelhuisje. Deze workshop is ook zeer geschikt voor kinderen en wordt daarom in devoorjaarsvakantie aangeboden. En kom je met z'n twee? Dan krijg je ook nog eens korting!

 

De workshop wordt aangeboden door Marlinda Weijers van Wolkenvanger. Ze is verantwoordelijk voor al die prachtige gepixeleerde stoeptegels in Kort Haarlem en geeft regelmatig mozaiek workshops. Kijk voor meer info ook op http//www.wolkenvanger.com.

15,- pp of 25,- met z'n twee (vooraf reserveren)

Wolkshop - Herinnerdingen

Workshop op aanvraag

Van die spulletjes die geen waarde hebben, maar wel voor jou! Ogenschijnlijk waardeloos materiaal weer in pracht en praal.

 

Dagje creatief ontspannen, leuke ruimte, even (creativi)tijd voor jezelf en met elkaar. Deze workshop is perfect voor een dagje uit. De nadruk ligt op ontspanning en iets fijns maken.

 

Wat gaan we doen? Mozaïeken

 

Je kunt kiezen uit glas of gekleurde Mosa tegels. Na de drukke arbeid een heerlijke lunch op steenworp afstand, bij de Kleischuur waar je na een productieve ochtend zo kunt aanschuiven. Zo kan de lijm drogen terwijl jij je tegoed doet aan heerlijke hapjes en gezellige praatjes. Na het uitbuiken  gaan de  puntjes op de i!

 

zie ook www.wolkenvanger.com

 

Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

48,50 incl. lunch en materialen

Wolkshop - Freak je sjiek!

Op aanvraag

Funky muziek en vette glitters. Vandaag gaan we lossss!

 

Dagje creatief ontspannen, leuke ruimte, even (creativi)tijd voor jezelf en met elkaar. Deze workshop is perfect voor een dagje uit. De nadruk ligt op ontspanning en iets fijns maken.

 

Wat gaan we doen? Mozaïeken

 

Je kunt kiezen uit glas of gekleurde Mosa tegels. Na de drukke arbeid een heerlijke lunch op steenworp afstand, bij de Kleischuur waar je na een productieve ochtend zo kunt aanschuiven. Zo kan de lijm drogen terwijl jij je tegoed doet aan heerlijke hapjes en gezellige praatjes. Na het uitbuiken  gaan de  puntjes op de i!

 

zie ook www.wolkenvanger.com

 

Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

49,75 incl. lunch en materialen

Cursus Mozaiek met Wolkenvanger

Op aanvraag

Wat is wolkenvangen?

Iedereen heeft fantasieën, beelden en emoties. Vaak zweven ze als wolken boven ons

in de lucht.  Ze waaien over of veranderen van vorm. Soms is een wolk zo bijzonder dat je

hem niet wilt laten overwaaien maar wilt vangen en bij je houden. Om de wolk te vangen,

moet je hem omzetten naar een vorm die je vast kan pakken.

 

Deze cursus is leuk, ontspannend maar steek je ook technisch dingen van op. Zowel voor beginners als gevorderden. Je kunt instappen op je eigen niveau en wordt uitgedaagd tot hoger. Zowel technisch als creatief.

 

Zie ook www.wolkenvanger.com.

 

Minimaal 3 en maximaal 5 leerlingen.

 

zie ook www.wolkenvanger.com.

150,- per 6 lessen. Incl. Koffie /thee en lekkers, materiaal, gebruik van alle soorten gereedschappen, lijm, glasmozaïek, pebbles, mosa tegels, etc.etc. Excl. ondergrond.

Please reload

© 2014 Maak Lokaal. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now