Agenda

 

De agenda kan wijzigen dus breng af en toe eens een bezoekje!

 

Aanmelden voor de workshops is noodzakelijk. Dit kan via de 'Aanmelden' knop, het contactformulier, via mail maaklokaal@hotmail.com of telefonisch op 06-22476521.

 

Uiteraard zijn alle workshops en cursussen incl. koffie/thee en lekkers.

 

 

Tot snel bij Maak Lokaal!

Mondkapjes workshop

Vr 9 oktober 11:15- 13:15

Do 15 oktober 11:15-13:15

Pff... nog meer mondkapjes maken kan ik mezelf bijna niet meer toe zetten. Maar ik kan jullie wel leren hoe ze zelf te maken! Want overal een mondkapje dragen is allemaal prima, maar we willen natuurlijk niet de afvalberg nog groter maken! Dus daarom deze last minute workshops.

 

In twee uur tijd leer ik je twee mondkapjes maken volgens twee verschillende patronen, met tunnels voor elastiek en ruimte voor een extra filter. Hiervoor is het handig als je al eens eerder genaaid hebt. De workshop is inclusief patroon, stof, garen en elastiek. Gezien de huidige omstandigheden is er plek voor maximaal 4 cursisten. Naaimachines en andere gereedschappen zijn aanwezig.

20,-

Basiscursus Lockmachine

Maandag 12 oktober 10:00-14:00

Maandag 26 oktober 10:00-14:00

In deze cursus leer je in 4 uur tijd beter om te gaan met je eigen lockmachine en wat de mogelijkheden zijn.

 

Men heeft nodig:

Eigen lockmachine

4 verschillende kleuren lock garen. 

Schaar

Pen

Eventueel zaklampje /pincet

 

De onderdelen die worden behandeld zijn:

Inrijgen machine

Draadspanning en transport 

3 en 4 draads locken

Hoeken & bochten

Afwerken 2 methodes

 

Tot slot als er nog tijd is, zal Caroline een voorbeeld laten zien van een leuk trendy patroon wat alleen met behulp van een lock machine gemaakt wordt. 

 

Ieder krijgt een A4 overzicht mee waar de proeflapjes op geplakt kunnen worden, met beschreven welke steeklengte en steeksoort, voor welk doel voor thuisgebruik. Plus notities voor spannings instellingen ed

De cursus is inclusief koffie/thee, iets lekkers en verse broodjes voor de lunch.

Voor beide cursusdata zijn er nog een paar plekjes beschikbaar.

Deze 4 uur durende cursus wordt gegeven door Caroline van Lingen. Caroline heeft vaker diverse workshops verzorgd bij Maak Lokaal, van zeefdrukken tot het maken van rompertjes. Zij is eigenaresse van duurzaam kinderkleding merk Louloudi, waarvoor ze alle items met de hand vervaardigd in haar winkel/atelier in Gouda.

 

60,-

Stoffenverkoop met Ansje Handmade

17 oktober 2020

13:00-17:00

Nadat het dit voorjaar helaas niet kon doorgaan, komt Ansje dit najaar alsnog! Zaterdag 17 oktober kun je de duurzame stoffen van Ansje bewonderen en natuurlijk aanschaffen. Onder andere stoffen, fournituren en patronen van Hello Heidi, Atelier Brunette, See you at Six, Bel'etoile, True Bias en vele andere prachtige merken. Kijk alvast even op de site www.ansje.eu voor het aanbod en laat ons weten welke stoffen je live wilt zien en voelen. Want ze kan helaas niet alles meenemen!

Voor deze dag is het noodzakelijk je aan te melden voor een tijdvak naar keuze zodat je niet eeuwig buiten staat te wachten: 13:00, 13:30, 14:00, 14:30, 15:00, 15:30, 16:00 of 16:30, maximaal 4 aanmeldingen per tijdvak. Dus wie het eerst komt... Aanmelden kan via onderstaande knop, graag tijdvak en naam en telefoonnummer vermelden. Kun je toch niet? Meld je dan ook graag weer even af.

 

(Maak Lokaal is helaas niet rolstoel toegankelijk)

Gratis toegang, aanmelden verplicht

Patroontekenen voor beginners

Najaar 2020

Voor mensen die al naaien, maar meer begrip willen hebben van het tekenen van patronen en hoe patronen tot stand komen. Deze cursus begint met het tekenen van een rokpatroon.

 

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

· Het tekenen van een goed passend rokpatroon voor jezelf of voor iemand anders. Je krijgt inzicht in een patroon, je leert maat nemen, je weet welke patroondelen er nodig zijn voor de rok en hoeveel stof er nodig is om de rok te kunnen maken.

5 dinsdagmiddagen van 2 uur

Benodigdheden: schaar/potlood/gum/lijm/centimeter/naaispullen.

 

De cursus word gegeven door Anja Poleij, die zelf jarenlang naailessen heeft gegeven en zich verder verdiepte in het patroontekenen aan de Meestersopleiding in Amsterdam. De cursus kan doorgang vinden bij minimaal 3 cursisten.

98,-

Lijfje met baleinen

Najaar 2020

Speciaal voor liefhebbers van historische kostuums en fantasy: Leer in vijf avonden een strak lijfje naaien met baleinen en piping. Naai-ervaring is voor deze workshop vereist. Robert levert de patronen en materialen aan en leert je de technieken die je nodig hebt.

 

Deze workshop word gegeven door Robert de Vries. Robert raakte al jong gefascineerd door historische kostuums, met een voorkeur voor de 18e eeuw. Na zijn opleiding aan de Rotterdamse Modeacademie was hij jarenlang werkzaam als coupeur in de damesmode onder meer bij Baruch, Gigi Peters Couture en Baltien. Ook heeft hij vele theaterproducties en muziekgroepen gestyled en gekleed, waaronder Within Temptation en Di Gojim.

 

110,- incl. materiaal en patroon

Overhemd voor hem

Op aanvraag

Eventjes niet iets voor vrouwen, maar eindelijk een workshop echt voor hem. Dus, of je wilt je lief eens verrassen met een handgemaakt overhemd of je maakt hem voor jezelf. Want heren, ook jullie zijn welkom bij Maak Lokaal!

 

In vijf avonden begeleidt Robert je bij het maken van een casual herenhemd. Enige handigheid met de naaimachine is hierbij wel een vereiste. De workshop is inclusief patroon en stof.

 

Deze cursus word gegeven door Robert de Vries, altijd gestoken in een eigen handgemaakt overhemd. Robert raakte al jong gefascineerd door historische kostuums, met een voorkeur voor de 18e eeuw. Na zijn opleiding aan de Rotterdamse Modeacademie was hij jarenlang werkzaam als coupeur in de damesmode onder meer bij Baruch, Gigi Peters Couture en Baltien. Ook heeft hij vele theaterproducties en muziekgroepen gestyled en gekleed, waaronder Within Temptation en Di Gojim.

 

 

85,- incl. patroon en stof

Zeefdrukken

Op aanvraag

CVL DESIGN TEXTILE SCHOOL

 

Je leert tijdens deze workshops zeefdrukken met een zelf aangeleverd ontwerp, maar je mag ook gebruik maken van de aanwezige ontwerpen. Hiermee bedruk je een hippe canvastas. Deze zeefdruktechniek leent zich bij uitstek voor grafische vormen. Iedereen, van elk niveau en mate van ervaring, is welkom in deze leerzame en gezellige workshop.

 

Toepassing zeefdrukken: Stof dessineren, het bedrukken van kledingstukken, tassen, beddengoed e.d. Je eigen merklabels maken, gepersonaliseerde cadeaus maken, persoonlijke huisdecoraties maken

 

Programma:

Basiskennis van de technieken en materialen. Drukken op textiel dmv textielverf

 

Wat krijg je? Een door jou zelf ontworpen en bedrukte tas, kennis en een dosis inspiratie om zelf te gaan zeefdrukken.

 

Achter CVL schuilt Caroline van Lingen, eigenaresse en ontwerpster van het merk Louloudi (www.louloudi.nl), die met veel enthousiasme jou kennis wil laten maken met haar passie voor ontwerpen en creativiteit.

45,- incl. alle materialen, zeefdrukraam en een canvastas

Louloudi rompertje naaien

Op aanvraag

CVL DESIGN TEXTILE SCHOOL 

 

Leer alle tips en trics om de ideale romper te naaien uit de nieuwe patroonlijn van Louloudi. Met een mooi afgewerkte halslijn en een gave gezeefdrukte print. Je krijgt na afloop het patroon, de inkt, het zeefdrukraam e.d. en je eigen werkstuk mee naar huis, om nog veel meer rompers te kunnen maken.

Naai-ervaring is vereist.

 

Achter CVL schuilt Caroline van Lingen, eigenaresse en ontwerpster van het merk Louloudi (www.louloudi.nl), die met veel enthousiasme jou kennis wil laten maken met haar passie voor ontwerpen en creativiteit.

 

Minimaal 3 en maximaal 5 leerlingen.

€55,- incl. een patroon (maat 56 t/m 86), zeefdrukraam, milieuvriendelijk textielinkt, gecertificeerd biologisch katoen & overige materialen.

Please reload

© 2014 Maak Lokaal. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now